Korčula među 30 najatraktivnijih.

Korčula

Korčula:Prema pisanju biznis internetskog portala „Business Insider“, iz izvora hrvatskog portala Croatia Week, otok Korčula je svrstana među 30 najatraktivnih i najpoželjnijih svjetskih destinacija koje turisti moraju posjetiti u 2016. Ovim se Business Insider pridružuje The New York Times i Huffington Post koji su već ranije pisali o ovom začaranom otoku gdje se izmjenjuju pitoreskni pejsaži vinograda, maslinika, vala sa kristalno čistom morskom vodom.

Mora se naglasiti i činjenica da ovaj otok nema samo potencijal u smislu razvoja kulturnog i baštinskog turizma već i medicinskoga. Toplice Kalos jedine su takve vrste u županiji. Pa već kad je šira javnost svjetskih poslovnjaka upoznata sa Korčulom dala  bi se iskoristiti i ova prigoda besplatne PR promidžbe da privuče potencijalne investitore u pomalo oronuli medicinsko rehabilitacijski centar.

Općenito sam mišljenja da upravo one najpopularnije turističke destinacije tipa Dubrovnika trebaju razvijati uske segmente razvoja turizma. Nesumljivo da bi medicinski turizam ostvario izvrsne prihode u pre i post sezonskom periodu. Štoviše sa razvojem projekata tipa Golf Srđ, i dolaskom luksuzne klijentele u Grad, Dubrovnik bi trebao postati svojevrsni medicinski centar izvrsnosti. Opća je šteta što je ovaj vid turizma donekle zapostavljen u Hrvatskoj od strane državnih institucija jer sve što postoji je dobra volja na papiru ali izostaje financijska potpora u stvarnosti pa tako u Hrvatskoj posluje vrlo malen broj agencija koje su se isključivo posvetile medicinskom turizmu, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gotovo pa nijedna.

Kada prilika zakuca na vrata kombinacija ljepote i znati kako su ključ u uspješnom kraju kako ove pa tako i bilo koje druge turističke priče. Prilika je stoga jedna i treba je zgrabiti a upravo pisanje Business Insidera o Korčuli je idealna platforma na koju bi se trebao nadovezati ostatak ove turističke priče.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *