Ratovi zvijezda Dubrovnik

Ratovi zvijezda Dubrovnik

Glumci i filmska ekipa Ratova zvijezda Dubrovnik, Epizoda VIII okupirali su staru gradsku jezgru. Nakon uspješnog pojavljivanja u Igrama prijestolja, za potrebe snimanja Ratova zvijezda, dubrovačka glavna ulica Stradun doživljela je potpunu preobrazbu. Snimanje filma će značajno pridonijeti razvoju novog vida dubrovačkog turizma, onog filmskog. Odlična vijest je i ta da  su lokalne tvrtke profitirale od snimanja pa tako mogu i s ponosom objaviti da je i tvrtka Intercon uključena u Diznijevu produkciju, brinući se o potrebama logistike te prijevoza filmske ekipe i glumaca.

Neviđena ljepota dubrovačke stare gradske jezgre kao i okolice su Meka za produkcijske kuće u potrazi za filmskim lokacijama što je čak poniknulo dubrovačkog gradonačelnika da ozbiljno razmisli o projektu izgradnje filmskog studija. Ide li to Dubrovnik putem Hollywood-a  i  da li će na dubrovačkom brdu Srđ osvanuti znak nalik onome u Hollywood-u ostaje za vidjeti. A zašto i ne. Filmska industrija je dobar pokretač razvoja luksuznog tržišta nekretnina i njen dolazak u Dubrovnik samo može pomoći gradu Dubrovniku da učvrsti svoj status najluksuznije destinacije na Jadranskoj obali.

U projektima kao što su  Marina Gruž, koji je u tijeku izvedbe, te Golf Srđ, čija realizacija bi trebala da počne uskoro, Dubrovnik postaje jedna od važnijih Europskih luksuznih destinacija. Ono što bi stvarno ubrzalo njen daljnji boljitak pored projekata kao što su Ratovi zvijezda Dubrovnik, jeste uspostava bezporezne zone što bi u konačnici otvorilo niz novih mogućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *