Srđ Portolan i Božić

Srđ Portolan

Srđ Portolan :Kako stihovi poznate božićne pjesme kažu:”Vrijeme je Božića” i eto po prvi put od mog postojanja, a nažalost pripadam generaciji prošlog stoljeća, na Stradunu su osvanule kućice koje prodavaju kuhano vino,hranu, sobovi kao i uvijek su se našli kraj Gradske a tu je i  atrakcija za dječicu veliki zlatni medo. Srđ Portolan dodaje da su ovo odlični potezi gradskih vlasti jer dio novca tako ostaje u gradu i ne odlazi u Zagreb a obitelji su se ponovo vratile na Stradun i upravo je to što nam treba da bi oživljeli duh Božića i Adventa u našem Gradu.

Neki se pitaju, kakve veze ima Božić u Zagrebu sa onim u Gradu. Pa ima gospodo,nabrojite mi jedno čeljade iz Grada koje za vrijeme mjeseca prosinca ne posjeti glavnu stolicu u Hrvata. A jedan od razloga zašto svi hrle u Zagreb jest i najveće klizalište u ovom dijelu Europe koje je pridonijelo još većem šušuru zagrebačkog Adventa. Srđ Portolan dodaje da je dubrovačko klizište u Luci Gruž manje ali i tim slađe jer su se gradski oci pobrinuli da oni mališani čiji roditelji ih ne mogu odvesti u Zagreb ne ostanu zakinuti za radosti i smijeh na ledu.

Srđ Porolan nadodaje da je šoping još jedan od razloga zašto Dubrovčani i Dubrovkinje hrle u Zagreb budući da su veće mogućnosti. Srđ Portolan napominje da otvaranjem Sub City šoping centra u Župi dubrovačkoj ni Dubrovnik ne zaostaje za glavnim gradom.

Dubrovnik se sprema za veliki doček Nove godine na Stradunu, komentira Srđ Portolan dolaskom velike pop dive ne samo nacionalnih već i balkanskih razmjera, Severine Vučković, sada već Kojić, koja se nedavno udala u senzacijalnom balkanskom vjenčanju godine za srbijanskog sad već bivšeg nogometaša Igora Kojića.

No, Srđ Portolan zaključuje budući da je Dubrovnik međunarodna destinacija koju će posjetiti i velik broj inozemnih turista, možda bi primjereniji izbor bio neka internacionalna grupa ili zvijezda koja bi uveličala i stavila na novu razinu spektakularni doček Nove 2016 godine na najljepšoj ulici na svijetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *